Hír

2023-10-26 10:00:00

Szeged, Jazz Kocsma

Emlékmű a jövőnek

Horváth Benji kötetbemutatója a Jazz Kocsmában

A szegedi Törzsasztal Műhely október 18-án ünnepelte fennállásának hatodik évfordulóját a Jazz Kocsmában a 27. Őszi Kulturális Fesztivál égisze alatt. A közösség tagjai alakulásuk óta rendszeresen szerveznek nyitott íróműhelyeket és zenés könyvbemutatókat, illetve immár harmadjára rendezték meg a születésnappal egybekötött Támogatói Bazárt.

A nap folyamán Horváth Benji vezetésével tartottak íróműhelyt, majd Fodor Barbara kiállításmegnyitóját követően az esemény záróakkordjaként bemutatták Horváth Benji Emlékmű a jövőnek című, ötödik verseskötetét. A szerzővel Molnár H. Magor beszélgetett, a felolvasások alatt pedig Taskovics Viktória gitározott.

A beszélgetésen szó esett a kétezres évek eleji romániai punk szubkultúráról, a lehetséges apokalipszisekről, a román rapről, Luther Márton almafáiról, a metamodern fiatal erdélyi magyar líráról, a szerző kapcsolatáról Farkas Árpáddal, Bréda Ferenccel és Kabai Lóránttal, a kolozsvári Helikon folyóiratnál töltött évekről, valamint arról, hogy milyen hatása van a farkasoknak a folyók medrére.

A galériában található képeket Fakan Csaba készítette. A Támogatói Bazárról készült további fotók ezen a linken tekinthetők meg.