Hír

2023-08-21 03:00:00

Tokaj, Rákóczi Pince és Udvarház

Eső Tokajban

Az Eső irodalmi lap bemutatója az 51. Tokaji Írótáborban

Az 51. Tokaji Írótábort „A folyóiratoktól a tankönyvekig – Az irodalom fórumai” címmel rendezték meg 2023. augusztus 14. és 17. között. Előadások helyett idén vitákat generáló kerekasztal-beszélgetéseket tartottak, és a tábor témájához szorosabban kapcsolódott a folyóiratbemutató is.

Az Eső irodalmi lapot augusztus 16-án Jenei Gyula főszerkesztő, Molnár H. Magor szerkesztő, valamint Jánoki-Kis Viktória és Vidéki Péter szerzők mutatták be. A beszélgetés során szó esett a lap huszonöt éves múltjáról, többszöri megújulásáról, jelenlegi rovatstruktúrájáról, képlékeny jövőjéről, illetve a folyóirat-támogatások természetéről is. A találkozó résztvevői az Esőhöz kapcsolódóan olyan további témákat is érintettek, mint a kortárs irodalomkritika státusza, a tehetséggondozás fontossága vagy a nyomtatott folyóiratok szerepe az online fórumok mellett. A beszélgetést Jánoki-Kis Viktória és Molnár H. Magor felolvasásai kísérték.

A galériában szereplő fotókat Kőmíves András készítette. Az 51. Tokaji Írótáborról további képeket ide kattintva lehet megtekinteni. Az Eső honlapja ezen a linken érhető el.