Hír

2023-12-11 11:39:00

Budapest

EURÓPA MESSZIRE VAN… A Teatr Pieśń Kozła budapesti workshopjáról - publikáció - Revizor online

Idén márciusban Grzegorz Bral és Alicja Bral, a lengyel Teatr Pieśń Kozła társulat művészei háromnapos szakmai workshopot tartottak magyar színészeknek és táncosoknak. A workshopot egy kerekasztal-beszélgetés követte.

Idén márciusban Grzegorz Bral és Alicja Bral, a lengyel Teatr Pieśń Kozła társulat művészei háromnapos szakmai workshopot tartottak magyar színészeknek és táncosoknak. A workshopot egy kerekasztal-beszélgetés követte, amelyen kiderült, hogy bár az igény és érdeklődés megvan, a két szakma között viszonylag kevés az együttműködés. LEVKO ESZTELLA BESZÁMOLÓJA.

Ez már csak azért is sajnálatos, mert – mint az közismert – kulturálisan és történelmileg is sok közös van bennünk a lengyelekkel. A vasfüggöny megszűnése után mindkét ország alkotói elsősorban a Nyugat felé fordultak, így próbálva kitörni a keleti blokkból. A Teatr Pieśń Kozłának sikerült.

A Teatr Pieśń Kozła (vagy ahogy világszerte ismerik: a Song of the Goat Theatre) Európa egyik leginnovatívabb tréning alapú színházi társulata, melyet 1996-ban alapított Wrocławban Grzegorz Bral rendező és az Ausztráliából hazatért lengyel színésznő, Anna Zubrzycka. A Teatr Pieśń Kozła megalapítása előtt mindketten a lengyel Gardzienice Színház tagjai voltak.

https://revizoronline.com/a-teatr-piesn-kozla-budapesti-workshopjarol/?fbclid=IwAR2ibftx7YeAg5l9YC0nW3IR82TwqKiSSxBKdFxPydEga-wLQ7_Tiqbz_Zw