Esemény

2023-10-06 10:00:00

Pécs

Ezerszínű fa - Pécs

A Fabunio Ezerszínű fa című kiállítása ezúttal - a Design Week keretében - Pécsre látogatott.

A Magyar Bútor- és Faipari Szövetség - Fabunio Ezerszínű fa című kiállítása – nevéhez híven – bemutatja a fa mint alapanyag felhasználhatóságának sokszínűségét, teszi mindezt magyar designerek által tervezett és sokszor gyártott termékeken keresztül.

A válogatás fontos célja, hogy olyan tárgyakat mutasson be, melyekkel nem találkozunk nap mint nap, valamint rámutasson arra, hogy a design nem csak esztétikai szempont, hanem olyan gazdasági kérdésekre is választ tud adni, mint az alapanyag- és a gyártási költségek innovatív csökkentése vagy a hulladék kezelése.

A 2023.10.06-tól 2023.10.19-ig a pécsi Nádor Galériában szabadon megtekinthető kiállítás záróeseményén Koós Daniella kurátori tárlatvezetését követően kerekasztal-beszélgetésre került sor, ahol a design hazai szerepe volt terítéken. Résztvevők voltak: Prof. Fusz György DLA: Keramikus iparművész, egyetemi tanár, a Doktori Iskola témavezetője, Pécsi Tudományegyetem Design és Médiaművészeti Intézet, Formatervezés Tanszék. Keresnyei János: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kreatív Ipari Klaszter elnöke, Koós Daniella DLA: az Ezerszínű fa kiállítás kurátora, formatervező, a Széchenyi István Egyetem Design Tanszék egyetemi docense, a Fabunio főtitkára, moderátor: Wilheim Gábor, a Fabunio elnöke.

A pécsi kiállítás létrejöttét a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar támogatta. A kiállítás kurátori feladatait Koós Daniella DLA, a Fabunio főtitkára látta el, az esemény operatív szervezője Cebe Hanna, a Fabunio projektfelelős munkatársa. A kiállítás védnöke Wilheim Gábor, a Fabunio elnöke.

Kiállítóink:

Cserba Anna
Berkes Áron Kolos / Kolonaad
Bergovecz László / Fészek Részek
Dénes Petra
Farkas-Pap Éva / Misija Design
Fekete Fruzsi / Fruzsi Fekete Jewelry
Horváth Máté / Balaton Bútor
Horváth Szabolcs és Kiss Dorottya / youHU! design
Király Adrienn és Szalai Bálint / itthon.
Juhász Ádám / Adamlamp
Kele Sára / Sarakele Studio
Kerékgyártó András / Plydesign
Lakos Dániel / Logifaces
Multipraktik és Krémer Zoltán
Nagy Anna Nóra / Eperfa
Sipos Gergely / Sg.Skateworks
Somlai Tibor / Balaton Bútor
Tompa László
Varga Eszter / Esstre