Esemény

2023-11-18 18:00:00

Pesti Vigadó 1051 Budapest, V. kerület, Vigadó tér 2.

Generációk című kiállítás

Február 25-ig a Pesti Vigadóban látható a Generációk című kiállítás, amely hűen tükrözi a fiatal fotóművész-nemzedékek vizuális érzékenységét. A tárlaton érzelemmel telített portréfotóktól festői tájképeken át egészen a különleges kísérleti fotográfiákig gazdag látványvilág várja az érdeklődőket.

2018-ban indult el a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) új ösztöndíjrendszere, amelynek során három évre nyertek támogatást a pályázók. Az évente kiválasztott száz ösztöndíjas között általában hat-hét fiatal fotóművész kapta meg ezt a kiváló lehetőséget alkotómunkájához.

A 2018-2023-as évfolyamok MMA- és tagozati ösztöndíjas fotóművészek mutatkoznak be a Film- és Fotóművészeti Tagozat Generációk című tárlatán, amely a Pesti Vigadóban látható.

Az érzelemmel telített portréfotóktól a festői tájképeken át a különleges kísérleti fotográfiákig gazdag látványvilággal találkozhat a látogató.

A különböző szerzői megoldások széles skálája mellett a dokumentáló fotográfia szép példái is felfedezhetők a tárlaton. A hat évfolyam munkáiból olyan válogatás került a falakra, amely hűen tükrözi a fiatalabb fotóművész-generációk szemléletét, vizuális érzékenységét.