Esemény

2023-11-22 19:00:00

Szeged

Hazai bemutató a versenyhelyezett marimba-quintetből

Szives Márton és a Kosztándi Vonósnégyes mutatja be Molnár Viktor versenygyőztes marimba-quintetjét, a Timelapse-t a Vántus Kortárszenei Napokon.

A Vántus Kortárszenei Napok minden évben kiemelt esemény Szeged életében: Hollós Máté vezetésével a Napfény városába csábítja a kortárs zeneszerzőket és a kortárs zene szerelmeseit.

Szives Márton visszatérő vendég az eseményen, s Huszár Lajos és Dubrovay László marimbaművei után most Molnár Viktor friss művét, a cseh nemzetközi zeneszerző versenyen 2. helyezést elérő Timelapset mutatja be.

Különleges mű, hiszen a világon alig három marimba-quintettet ismerünk - azaz olyan művet, melyben a marimba egyenrangú a vonósnégyessel. Molnár Szives kérésére állt neki a műnek, s gyümölcsöző munka vette kezdetét: nem csak virtuóz mű született, hanem ötvözi a mozgást, a zenét, a performativitást és a vonsó-ütős hangszereket.

A Timelapse marimba-quintettet november 22-én Szives Márton marimbaművész és a Kosztándi Vonósnégyes játékában hallható itthon először Szegeden, a Vántus Kortárszenei napokon.

Az eseményt az NKA, az MMA, az Artisjus és Szeged városa támogatja. A Vántu Napok Kamara- és kórushangversenyére  a belépés díjtalan.