Esemény

2023-05-12 19:00:00

Budapest

HÁZTARTÁSBELI / Storytelling est és balkáni falatozás csak nőknek

Mi az, hogy háztartásbeli? Mi a láthatatlan munka? Mit jelent nekünk, nőknek az otthon, a törődés fogalma? Hogyan válunk láthatatlanná otthonainkban? Hogyan tudjuk kreatívan szemlélni mindazt a feladatot, amelyet anyaként, művészként, vagy akár cégvezetőként teljesítenünk kell.

A Storytelling est témája: Háztartásbeli. Mi az, hogy háztartásbeli? Mi a láthatatlan munka? Mit jelent nekünk, nőknek az otthon, a törődés fogalma? Hogyan válunk láthatatlanná otthonainkban? Hogyan tudjuk kreatívan szemlélni mindazt a feladatot, amelyet anyaként, művészként, vagy akár cégvezetőként teljesítenünk kell. Az egész estés eseményre Levko Esztella és Száger Zsuzsanna színésznők, és Fajgerné Dudás Andrea képzőművész különböző performanszokkal készülnek. A balkáni falatozás mellett a beszélgetést kinyitjuk a közönség felé is!

Mi is az a Storytelling? Egy innovatív, kevésbé ismert műfaj hazánkban, amellyel szeretnék megismertetni a közönséget. A Storytelling mesélést jelent, aminek nagyon sok formája lehet. Nincsenek kötött szabályok. Az esemény célja, hogy az adott témáról beszélgessünk, meséljünk, tapasztalatokat osszunk meg. Ezt a közösségi élményt mi most egy balkáni falatozással tesszük még izgalmasabbá.

A Storytelling egy univerzális nyelv, hiszen a közösségben való mesélés, mindig is szerves része volt a kultúránknak. Kiváló platform arra, hogy a nőket érintő kurrens kérdéseket, a női egyenjogúság témáját körbejárjuk, megvitassuk személyes példákon keresztül. Az est egyik küldetése, hogy felhívjuk a figyelmet a társadalmunkban jelen lévő nemi egyenlőtlenségek formáira, és érzékenyítsük a témában a nőket.