Hír

2023-12-21 17:53:00

Chicago (Egyesült Államok)

II. Chicago-i Szabadegyetem

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnökeként meghívást kaptam Chicagóba, a második alkalommal megrendezésre kerülő néptáncos szabadegyetemen történő eladás megtartására.

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnökeként meghívást kaptam Chicagóba, a második alkalommal megrendezésre kerülő néptáncos szabadegyetemre. A program keretein belül több előadás is elhangzott az Észak Amerikában-Kanadában működő együttesek és néptáncos közösségek számára. A résztvevők ezeknek a közösségeknek a vezetői, vagy aktív tagjai voltak, akik nagy érdeklődéssel fogadtak minden előadót.

A "Szabadegyetem" lebonyolításában moderátorként is segítettem, amelyet magyar és angol nyelven is igyekeztem maradéktalanul megvalósítani. De a legfontosabb az az előadás volt, melynek keretein belül bemutathattam a Kárpát-medence legdinamikusabban fejlődő népművészeti civil szervezetének, az általam immáron bő 8 esztendeje vezetett Örökség Nemzetio Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesületnek a tevékenységét. Kiemelkedő segítség volt ez a jelenlévők számára, valamint elindultak az egyeztetések, hogy az amerikai kontinensen is tagszervezetei lehessenek az egyesületnek. Az előadás után megalakulásra került az Észak Amerikai Néptáncos Szövetség. Nagy öröm számomra, hogy a diaszpórában működő magyar közösségek életében igen jelentős eseményhez adhattam némi segítséget. Valamint egy történelmi pillanat részese lehettem az új szervezet létrehozása kapcsán.