Hír

2023-11-28 11:23:00

Köveskál

Káli Art Inn Szoborpályázat 2024

A szoborpark minden évben új kiállítást rendez, amely csaknem egész évben ingyen látogatható. A kiállításra pályázat útján lehet bekerülni, amelyet szakmai zsűri bírál el, minden évben. A nyertes pályamunka a pályázati kiírásnak megfelelő feltételekkel díjazásra kerül.

A Káli Art Inn Kft. elkötelezett a kortárs művészet iránt, ezért hiánypótló módon 2021-ben szoborpark hozott létre a Balaton-felvidéken, Köveskálon, melyhez szobrászok számára éves rendszerességgel nyílt pályázatot hirdet. A Balaton-felvidék térsége nyitott és befogadó a kortárs képzőművészet iránt, melyet számtalan projekt és kezdeményezés bizonyított már eddig is. Azonban a kortárs szobrászat megjelenése mostanáig váratott magára, éppen ezért a Káli Art Inn elhatározta, hogy lehetőséget biztosít kortárs szobrászművészek számára is a megjelenéshez. Az évente kiírt pályázatot a pályázati anyag shortlistjéből összeállított kiállítás kíséri, amely csaknem egész évben látogatható. A pályázat nyilvános, melyre kreatív kortárs, kültéri alkotásokat várnak közepes és nagy méretben. Korábbi pályázók, ismét pályázhatnak!

Díj: 1.000.000 forint (melyből 500.000 forint készpénz, és 500.000 forint értékben a Káli Art Innben felhasználható üdülési utalvány)

A jelentkezés feltételei: azok jelentkezését várják, akiknek a pályázatra benyújtott alkotása már elkészült és szállítható állapotban van; aki azzal, hogy a pályázatát benyújtotta, a pályázati kiírás feltételeit, magára nézve kötelezőnek elfogadja azt; aki a pályázatot határidőre benyújtja. A határidő után hiánypótlásra nincs lehetőség!l

A pályázat menete: határidő 2024. január 31. A pályaművek benyújtásának módja online. Zsűrizés és a shortlist összeállítása: 2024.február. Shortlist kihirdetése: 2024 február. Kiállítás megszervezése: 2024. május – október; megnyitó, díjátadó: 2024. május. További információt ezen a linken lehet találni.