Hír

2023-10-08 00:00:00

Kihirdették az idei Hégető Honorka-díj nyerteseit

Idén 19. alkalommal adták át a Hégető Honorka-díjat, amire rekordszámú, 78 videós és fotós pályázat érkezett, melyek közül a zsűri négy videós és egy fotós alkotást díjazott, továbbá a Yettel különdíjjal ismert el egy videós alkotást.

Idén 19. alkalommal adták át a Hégető Honorka-díjat, amire rekordszámú, 78 videós és fotós pályázat érkezett, melyek közül a zsűri négy videós és egy fotós alkotást díjazott, továbbá a Yettel különdíjjal ismert el egy videós alkotást. Az idei díjakat többek között a Telex, a HVG, a Szabad Európa és az RTL újságírói kapták. A pályázatok különféle társadalmi, környezeti és morális problémákat mutattak be, de a tavalyi évhez hasonlóan sok nevezés érkezett a szomszédunkban zajló háborúval kapcsolatban is.

A Yettel különdíját Chilton Flóra, az Északi Támpont Egyesület rendezője-vágója kapta a Völgyzugolyház Alapítványról készített dokumentumfilmjéért. A súlyos, halmozottan fogyatékos gyerekek családias fejlesztő-iskolai csoportja egy olyan szeretetteli hely, ahol a “kacifántosok” a szükséges fejlesztésen túl változatos programokkal tölthetik iskolás napjaikat kortárs közösségben, lelkes szakemberekkel. A Yettel két évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a nyertes riportfilm alkotójának elismerése mellett a pályamű által felszínre hozott ügyet is támogatja, ezzel is segítve a filmek utóéletét, valamint inspirálva másokat is az újságírók pótolhatatlan munkájának támogatására.