Hír

2022-11-08 16:44:00

Pécsi Horvát Színház

Királyrák krumpifészekben - Fergeteges komédia premierje a Pécsi Horvát Színházban november 12-én!

A Királyrák krumplifészekben ízig vérig komédia. Maggit és Lillemort, a két, egymástól mindenben különböző karaktert két csodálatos, Kossuth-díjas művésznő, Vári Éva Éva és Uhrik Teodóra alakítja!

A kétszereplős, kortárs norvég komédia bemutatója a Pécsi Nemzeti Színház új játszóhelyén, a Pécsi Horvát Színházban lesz 2022. november 12-én. 

Hőseink, Maggi és Lillemor, közös szobában kénytelenek életük hátralevő részét tölteni egy idősek otthonában. Látszólag mindenben különböznek egymástól. Azonban az elegáns úrinő és az élet vaskos örömeit élvező asszony sorsa egy szemvillanás alatt összefonódik. Hiába harcolnak egymással a rég megszokott dolgaikért, rá kell jönniük, hogy a harc értelmetlen, a tét nem létezik.

Az előadás magával ragadó, mesés történet arról, hogy sem az ellentétek, sem a társadalmi különbségek nem számítanak, az új és kiszolgáltatott élethelyzet izgalmakat, kalandokat rejt, amelyek felfedezésére kénytelenek közösen indulni. Sok humorral mutatják meg, hogy a magány, az egyedüllét a legnagyobb ellenség, hiszen az ember társas lény.

A pécsi előadás az MMA-ösztöndíjas Deres Péter fordításában kerül színre, a Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas Böhm György rendezésében.