Hír

2023-09-25 23:33:00

Kis Hajni az "Art is business" eseményén prezentált

Izrael vállalati és művészeti együttműködései - Kis Hajni művészeti pitchet tartott

Izrael művészeti életének finanszírozása különleges. Nincs kötelező állami támogatás; a vállalati és a magánszektor feladatának tartják a teljes kulturális világ életben tartását és működtetését. Ez a gondolkodás jó példával szolgálhat, emiatt döntöttek úgy, hogy – a franciaországi szemlélet bemutatása után – az idei augusztusi 'Art is Business magazinban, az izraeli művészet fenntartásával foglalkoznak. A Connections eseményen olyan embereket hívtak meg, akik Magyarországon kiválóan ültetik át a gyakorlatba azt az elvet, amiről a friss lapszámuk szól. Az eseményt Izrael magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman nyitotta meg.

A művészeti pitchet, Kis Hajni többszörös fesztiváldíjas filmrendező és forgatókönyvíró tartotta, aki legújabb, „Ich bin Marika” munkacímű projektjét a jeruzsálemi Sam Spiegel Film Labbal közösen fejleszti, és partnerek bevonását tervezi a produkció megvalósítása érdekében.

Az eseményen Julien Klopfenstein táncművész és Huszár Kristóf zenész-sound designer is jelen volt, akik egy izgalmas és friss produkciót mutattak be.

A kerekasztal-beszélgetésben résztvettek: Lugosi Viktória - KaviArtBorbás Gergő - a Bálint Ház kreatív igazgatójaBorgula András - a Gólem Színház vezetőjePetrovics Sándor - táncművész. A beszélgetés moderátora: Turai Barnabás podcaster volt.