Esemény

2023-06-15 10:00:00

Győr-Pécs

KULTUP- "Népdaltól az Operáig"-interaktív zenés drámajáték gimnazistáknak

SZÍNHÁZI ÉS MŰVÉSZETI ÉLMÉNYEK KÖZÉPISKOLÁSOKNAK Országos színházi roadshow: tematikus előadások és műhelymunka a Déryné Program szervezésében.Népdaltól az Operáig- interaktív drámajáték gimnazista diákok részére, ahol a résztvevők játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a klasszikus zenével

A középiskolai évek alatt szerzett impulzusok meghatározzák a későbbi döntések, a személyes életvitel, a pályaválasztás és a társadalmi felelősségvállalás alakulását is.

Szeretnénk a fiatalok számára az élmény- és drámapedagógiai nevelés eszközeivel, kulturális élményeken keresztül a minőségi tartalomfogyasztás igényét közvetíteni, továbbá hozzájárulni az értékrend, a tartós érdeklődési körök és a jövőkép kialakulásához.

Foglalkozásaink segítségével a társadalmi szerepvállalás szempontjából fontos karakterek, történetek, jellemfejlődések és életpályamodellek bemutatásával, strukturált értékekre épülő szemléletet adunk át a fiatalok számára.

A "Népdaltól az operáig"  foglalkozás célja, hogy oldja a középiskolások körében a zenével és főleg az énekléssel kapcsolatosan kialakult gátlásokat, valamint a komolyzene énekes műfajaival szembeni „eltartást”.  Éreztesse meg, hogy a hétköznapi szituációinknak is szerves része a ritmus és a zene, s mindenki képes önmagát is kifejezni ezen a nyelven. Erősítse meg a diákokban azt a képzetet, hogy az ének-zene, a mozgás-tánc és a színjáték szerves egységben létezik, s egymást is kiegészítik.

Az alkalmazott drámaformák segítségével pedig fejlessze a diákok improvizációs készségét, szituatív érzékenységét.