Hír

2023-10-12 00:00:00

LJUBLJANA

KURÁTORI MUNKÁK: KÖZÖS NYELV (COMMON TONGUE) - MMA-ösztöndíjasok csoportos kiállítása Ljubljanában

A Magyar Művészeti Akadémia és a Liszt Intézet Ljubljana közös szervezésében 2023. október 12-én nyílt meg az MMA ösztöndíjas keramikusművészeinek csoportos kiállítása a ljubljanai Liszt Intézet épületében

https://www.facebook.com/photo/?fbid=715602193935466&set=pcb.715602560602096&locale=hu_HU

KÖZÖS NYELV (COMMON TONGUE) - MMA-ösztöndíjasok csoportos kiállítása Ljubljanában

A Magyar Művészeti Akadémia és a Liszt Intézet Ljubljana közös szervezésében 2023. október 12-én nyílt meg az MMA ösztöndíjas keramikusművészeinek csoportos kiállítása a ljubljanai Liszt Intézet épületében. Az eseményen köszöntőt mondott Molnár-Gábor Bíborka, a Liszt Intézet Ljubljana igazgatója, a kiállítást Richly Gábor, az MMA főtitkára nyitotta meg. A tárlat kurátora Strohner Márton, az MMA Nemzetközi és Regionális Főosztályának vezetője. Az MMA által, kifejezetten a Liszt Intézetek számára kidolgozott átfogó kiállítási koncepció – tematikus, csoportos kiállítás-sorozat- kiváló lehetőséget biztosít a Liszt Intézetek számára, hogy a magyar művészet és kultúra értékeit az MMA által garantált művészi minőségben mutassák be országhatárainkon túl.

A 2023. december 22-ig nyitva tartó kiállításon az MMA hároméves ösztöndíjprogramjának jelenlegi és volt ösztöndíjasainak munkáiból látható válogatás. A tárlaton az alábbi művészek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők: Csávás-Ruzicska Tünde, Éles-Varga Erika, Haber Szilvia Adél, Kontor Enikő, Monori Anita, Néma Júlia, Sütő Erika, Simon Zsolt József.