Lankadó figyelem

Válogatás a K-Arts Művészeti Gyűjteményből

képzőművészet

Esemény

2024-04-04 00:00:00

Esernyős Galéria, Óbuda

Kapcsolódó személyek:

2004-ben, amikor a KÉSZ Kft. az első lehetőséget biztosította szobrászok és képzőművészek számára, hogy az acél és fémmegmunkálással foglalkozó ipari üzemcsarnokukban a rendelkezésre álló páratlan technikai és technológiai feltételekkel alkothassanak, talán a szervezők maguk sem sejtették, hogy kezdeményezésük két évtized múltán köszönhetően az egyre gyarapodó infrastrukturális feltételeknek és szakmai sikereknek, regionális és nemzetközi szinten is példaadóvá válik a művészeti mecenatúra területén. Mi sem bizonyítja jobban a cég tudatos és szisztematikus mecénási elhivatottságát, mint a több mint 500 darabos szoborgyűjtemény, az évente hazai és külföldi alkotókat meghívó alkotótelepi munka valamint az a tény, hogy a kecskeméti Acél szimpózium tulajdonképpen fogalommá vált a hazai művészeti életben, az itt készített alkotások rendre felbukkannak hazai és külföldi kiállításokon, köz- és magángyűjteményekben, valamint múzeumokban.

Az Esernyős Galériában megrendezésre kerülő Lankadó figyelem című kiállítás a KÉSZ Kft. azonban nemcsak a szobrászati, hanem az évek óta gyarapodó képzőművészeti gyűjteményéből mutat be izgalmas dialógusokat kezdeményező válogatást.

A kiállítást megnyitja: SZABÓ Noémi, művészettörténész

Esernyős Galéria, Budapest, 2024. április 4. 18 óra

Kiállító művészek: BECSKEI Andor; CSEPREGI Balázs; ECSEDI Zsolt; ERŐS Apolka; FOCK Máté; Nedim HADZIAHMETOVIC; KOPASZ Tamás; KOVÁCS Lola; MAGYARI Balázs; MAJOROS Gyula; MIKE Tamás; RABÓCZKY Judit Rita; SZABÓ Ottó (Robotto); SZURCSIK József; UJHÁZI Péter; TETTAMANTI Béla; VEREBICS Ági; DURONELLY Balázs; MAYER Éva