Esemény

2023-12-21 18:00:00

Józsa Judit Galéria (1053 Budapest, Városház u. 1.)

MAGYAR BETLEHEM KIÁLLÍTÁS A JÓZSA JUDIT GALÉRIÁBAN

A Józsa Judit Galéria téli tárlata, a Magyar Betlehem c. összművészeti kiállítás

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány a kereszténység egyik legfontosabb ünnepéhez, karácsony ünnepköréhez szorosan kapcsolódó témával, „Magyar Betlehem” címmel nyílt képző-, nép- és iparművészeti pályázatot hírdetett. Alapítványunk szakmai zsűrijének döntése szerint az idei évben 34 alkotóművész csodálatos műveit és 9 magyar divattervező ünnepi öltözékeit mutatjuk be január végéig.

A Józsa Judit Galéria középső nagy kirakatában alkotásaimból minden év decemberében Magyar Betlehem címmel gyűjteményes kirakat – kiállítást rendezek. A havas fenyőfák övezte kompozíció középpontjában a Kisjézust ölében tartó Anyai szeretet és a székelyruhás Szent József látható, akik köré a magyar nép sereglik. Jobb oldalt a magyarok hét vezére őseink egy isten hitét idézik meg. A jászoltól balra, Árpádházi szent királylányaink, keresztény hitünk ékköveiként a magyar nemzet több mint, ezer éves keresztény kultúrájára hívja fel a figyelmet.

Az idén már hetedeik alkalommal megrendezett Magyar Betlehem c. tárlattal, hagyományt teremtettünk.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2024. január  31-ig, kedden és csütörtökön 14-18 h, szerdán 10-18 h között. Szeretettel várunk mindenkit!

Józsa Judit 

kerámiaszobrász, művészettörténész,

a kiállítás kurátora