Hír

2023-08-24 09:30:00

Fokváros

Magyar vizuális koncertek a SASRIM konferenciáján

Szives Márton vizuális koncertje, a Klatzow Projekt és a Munkácsy Vizuáls a fokvárosi SASRIM konferenciáján

A South African Society of Research in Music három napos konferenciáján a nemzetközi előadók számolnak be előadásokon, beszélgetéseken, koncerteken vagy vetítéseken zenéhez kapcsolódó kutatásaikról dél-afrikai köztársasági Fokvárosban.

E konferenciára nyert meghívást Szives Márton és vizuális koncert-koncepciója, a Klatzow projekt és a Munkácsy Vizuál, melyek Peter Klatzow zenéjére, utóbbi pedig Munkácsy Mihály képeire alkot vizuális kortárszenei koncertet.

Itt beletekinthetnek a Klatzow Projektbe

A Klatzow Projekt a dél-afrikai Peter Klatzow ütőhangszeres műveinek vizuális inspirációiból indult ki: Jelenítsük meg egyenrangú szereplőként a vizualitást, a zenét és az előadókat a színpadon! Joan Miró képeinek animálása után végül 2023-ban elkészült a Munkácsy Vizuál, mely Munkácsy Mihály képeire alkot három részes eseménysorozatot. A hazai közönség legközelebb szeptember 30-án találkozhat a koncerttel a Munkácsy Negyedben.

Betekintés a Munkácsy Vizuálba.

Mindkettő ötleteiről és tanulságairól fog beszélni Szives Márton augusztus 26-án 12:00-kor a SASRIM konferenciáján, melyet EZEN A LINKEN követhetnek.