Hír

2023-10-13 10:00:00

Megjelent a Mőcsényi Mihály Kertművészeti és Kerttörténeti Műhely és Konferenciasorozat 2022-es kötete

Kertművészet és zene címmel tartotta meg 2022. szeptember 29-e és október 1-je között immár harmadik konferenciáját a Magyar Kertörökség Alapítvány a fertődi Esterházy-kastélyban. Az előadásokból készült tanulmányok most már kötet formájában is elérhetők, többek között Mona Dániel írása is.

A háromnapos konferenciát Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Herczeg Ágnes Mőcsényi Mihály-díjas tájépítész, a Magyar Kertörökség Alapítvány elnöke, valamint Lázár János építési és beruházási miniszter nyitotta meg, köszöntőjük a kötet elején is olvasható. A kiadvány 15 tanulmányt tartalmaz magyar és angol nyelven, amelyeket többségükben tájépítészek és zenetörténészek írtak kert és zene kapcsolatáról.

Mona Dániel tanulmányának címe Beethoven és a beethoveni örökség Martonvásáron. A szöveg taglalja Beethoven martonvásári látogatásainak részleteit, a környezet szerzőre gyakorolt hatását, és mesél a Martonvásáron jelenleg zajló kulturális, elsősorban klasszikuszenei aktivitásokról, amelyben ő maga is szervesen részt vállal.

Felelős kiadó: Magyar Kertörökség Alapítvány
Szerkesztők: Sike Orsolya, Pelczer Dóra, Sólyom Barbara
Grafikai tervezés: Horváth Nóra