Esemény

2023-08-31 22:06:00

Miskolci Galéria

MISKOLCI GRAFIKAI TRIENNÁLÉ 2023

Az idei triennálé kiírása – az eddigi gyakorlattól eltérően – ötvözi a szabad beadásos formát a kurátori válogatással. A törzsanyag meghatározó részét továbbra is a pályázati úton beérkező alkotások adják. Bánki Ákos legújabb szitanyomatival vesz részt a kiállításon.

A triennálé ünnepélyes megnyitására 2023. szeptember 16-án, szombaton kerül sor.

A minél teljesebb és naprakész körkép bemutatásának érdekében – a magyar grafika legrégebbi seregszemléjén –, kiemelt fontosságúnak tartjuk a triennálén rendszeresen szereplő kiemelkedő grafikusok szereplése mellett, a határon túli alkotók, a fiatal tehetségek, az egyéni technikákkal dolgozó művészek, valamint a grafika legfrissebb törekvéseinek és határterületeinek reprezentációját. Ezt a célt szem előtt tartva kért fel a Miskolci Galéria három szakembert – Erőss István képzőművészt, Nagy T. Katalin és Révész Emese művészettörténészeket –, hogy saját szempontjaik szerint kapcsoljanak be alkotókat a triennálé kiállításába. A kurátorok által meghívott résztvevők munkái automatikusan bekerülnek a kiállítás törzsanyagába, azonban az ő esetükben is ugyanazok a technikai feltételek érvényesek, mint a szabad beadás esetében, továbbá a díjak odaítélése szempontjából is ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a pályázati úton beválogatott munkák.

A megnyitón ebben az évben is átadásra kerül Miskolc Város Nagydíja, valamint az önkormányzatok, a szakmai szervezetek, vállalatok, intézmények, társaságok által felajánlott díjak. 

2023. szeptember 16. – november 26.

Rákóczi u. 2. , Miskolc

miskolcigaleria.eu