Mit üzen a Magyar Himnusz?

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány pályázatot hirdetett 2023-ban, melyből számos kiállítás nyílik az...

népművészet

Hír

2024-01-09 09:35:00

Székesfehérvár, Szeged, Budapest

Kapcsolódó személyek:


A Magyar Himnusz 200. évfordulója alkalmából Budapesten a Józsa Judit galériában kiállítás nyílt, beadott pályázati munkák alapján. A kiállításon külön kirakati felületet kaptak az MMA ösztöndíjprogramjában alkotó tehetségek is. A pályázatra én is jelentkeztem és Pusztai Márton kollégám segítségével megalkottam a Magyar Himnusz hangulatát ábrázoló díszgombokat. A szenvedtetett sors mellett hangsúlyt kapott az Isten felé szóló könyörület és az országra irányuló motívumok is. A gomb közepén a középcímer látható angyalokkal, és a Szent Koronával. Oldalán egy matyó növényminta fut végig mely jelképezi a kulurális örökségünket. A gomb ezüstből készült és helyenként aranyozást is kapott.
 A Józsa Judit galériában megtekinthető volt a kiállítás 2023. október 8 – november 30. között, majd a nagy sikerre való tekintettel további helyszíneken is láthatóak lesznek az alkotások.
- 2024. január 22 - február 24 között Székesfehérváron a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban látható a Szent Korona kiállítóteremben.
- 2024 március 15 – május 27. között Szegeden, a Dóm altemplomában, a Látógatóközpontban állítják majd ki.
 

Kapcsolódó fájlok