Hír

2023-04-13 21:25:00

Milánó

Olasz lap válogatásában szerepel a Paradigma Ariadné

A Platform minden évben elkészíti 40-es válogatását a 40 év alatti legfontosabb olasz építészekről. Ez évben a teljes európai színteret tekintették át és az európai 40-es válogatásba a Paradigma Ariadné is bekerült.

Az olasz Platform magazin évek óta listázza az adott évben feltűnő olasz építészirodákat, aminek keretében rendszerint 40 olyan stúdiót mutatnak be, melynek alapítói 40 évnél fiatalabbak és kimagasló eredményeket értek el vagy építészeti megközelítésük figyelemre érdemes.

Idén először olyan számmal jelentkeznek, amely nem csak Olaszországot, de teljes Európát veszi górcső alá, és ebbe a válogatásba került bele a Paradigma Ariadné is, olyan irodákkal együtt, mint a portugál Fala, az orosz-svájci KOSMOS, a belga Traumnovelle, a spanyol Bonel+Dóriga, a brit OMMX vagy a lengyel BUDCUD.

Luca Molinari szerkesztő bevezetőjében kiemelte, hogy az európai válogatás létrehozása és a lap horizontjának kiterjesztése egy olyan történelmi pillanatban jön létre, amikor Európát és az európai eszmét nacionlizmusok összetüze és a háború ténye is próbára teszi. Így a válogatás egy állítás is az egységes európaiság mellet, emiatt pedig bátran terjesztették ki a válogatás határát Törökországra és Oroszországra is.