Hír

2023-08-25 15:06:00

Budapest

Pictorial Collective: Petőfi utcák népe fotóalbum

A fotóalbum, ami 9 fotós szemével mutatja meg napjaink Magyarországát!

Egy keményfedeles, 25x30 cm-es, mintegy 250 oldalas, magas minőségű papírra nyomtatott album megvalósítását tűztük ki célul, melynek alapját a Capa Központban korábban megrendezett Petőfi utcák népe c. tárlat adja. A könyv az eddig látottakon túl további fényképeket, és olyan exkluzív tartalmakat, interjúkat és történeteket fog tartalmazni, amelyek bemutatására a kiállítótérben nem volt lehetőség. A kampány időszaka alatt pedig újabb terepmunkák, fotózások valósulnak majd meg, gazdagítva az eddigi képanyagot. A fotóalbum képanyagát és tartalmi elemeit Virágvölgyi István kurátor vezetésével, az alkotók közösen állítják össze.

Úgy gondoljuk, hogy ezek a képek az idő múlásával egyre nagyobb élményt nyújtanak, amikor az albumtulajdonos leveszi a könyvespolcról, kézbe veszi és szembesül a távolodó múlttal. Érdemes lesz majd időnként újra és újra kézbe venni ezt a fotóalbumot és ezt a sokszínűségre törekvő, de szubjektív látletet végiglapozni. Nagyon izgalmas az a kor, amikor a képek készültek, de 10-20-30 év távlatából visszatekintve a hétköznapok múló pillanatai külön rétegekkel bővülve érdekessé nemesülnek.

A Pictorial Collective jelenlegi könyv terve egy olyan kreatív vállalkozás, ami Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán a mai magyar társadalom számára legalább annyira fontos lehet, mint szűk alkotó közösségünk életében. Fotósaink empátiával fordultak alanyaik felé és arra voltak kíváncsiak, ma mit mutatnak magukból honfitársaink. Sok kép görbe tükröt tart elénk, a vizuális üzeneteket pedig szeretettel érdemes olvasni.

Támogatói link:

https://brancskozosseg.hu/muveszet-kultura-szorakozas/pictorial-collective-petofi-utcak-nepe-fotoalbum