Esemény

2022-09-23 09:00:00

Budapest Sportaréna

S/ALON Budapest Lakástrend kiállítás

MOMENT fémszálas gyűrtfelületű tektilképem a HELLO MAGYAR DESIGN standon mutatkozott be más hazai designerek társaságában.

A HELLO MAGYAR DESIGN program ismertetése és a kiállítás koncepciója:

"A HMD program legfontosabb küldetése, hogy teret adjon azoknak a friss szemléleteknek és ötleteknek, melyek aktuálisan formálják a designról alkotott képünket itthon.Idén minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a design közösségformáló oldalát is megmutassuk, így a korábbi külön kisenteriőröket felváltotta négy nagyobb installáció, amelyben komplex egészet alkottak a programban résztvevő tervezők darabjai.
Tóth Tímea koncepcióját a — meghatározó magyar gyökerekkel is rendelkező — Bauhaus design öröksége inspirálta, azon belül is kiemelten Anni Albers textiltervei. Albers és férje Josef élen jártak a Bauhausra jellemző művészeti-design hibrid gondolkodásban, munkáik gyakorta elmosták a határokat a formatervezés és a képzőművészet között. Anni Albers textiljeiben az alapvető geometriai formák egyfajta sajátos ritmussal vegyülnek, az így létrejövő különleges textúrák pedig “élő szövetté” válnak, hosszas vizsgálatra késztetve ezzel a befogadót."