Hír

2023-08-25 12:50:00

Budapest Erzsébetligeti Színház

"Szállj elő zöld ág" Foltin Jolánra emlékezünk

2023 június 9-én Foltin Jolánra emlékeztünk. A " Szállj elő zöld ág" című előadás az Erzsébetligeti Színházban került bemutatásra.

"Szállj elő zöld ág" címmel idéztük meg a kiváló alkotó szellemét 2023 június 9-én. Foltin Jolán Kossuth Díjas koreográfus, a Nemzet Művésze idén lenne 80 esztendős. A jeles évforduló apropóján a Bihari János Táncegyüttes, az Erzsébetligeti Színház és a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége a Duna Karnevál keretein belül az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesülettel együttműködve valósította meg az egész estés előadást.

Az est résztvevői elsősorban azok a táncműhelyek voltak, ahol hosszú és tartalmas munkássága idején a legkiemelkedőbb gyermek koreográfiákat állította színpadra, a gyermeki lélek játékos táncos létének legnagyobb színpadi megfogalmazója. Azok néptáncműhelyek, akik számára a méltán híres Kossuth díjas művész a leginkább emblematikus alkotásokat hozta létre. Közel 300 gyermek lépett színpadra az előadásban, melynek szerkesztését, megszervezését és lebonyolítását a Príma Primissima díjas Neuwirth Annamáriával karöltve Sikentánc Szilveszter az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke vállalta magára.

Egyúttal az általa alapított Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület is számot adott ma is töretlen eredményességéről, az általa egységbe kovácsolt együttesek és a magas szintű tehetséggondozás eredményeképpen színre lépő szólisták által.