Hír

2022-03-08 15:22:00

Pesti Magyar Színház

SZÁRAZSÁG - KOMPLEX SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁS A PESTI MAGYAR SZÍNHÁZBAN

A Pesti Magyar Színház különleges, komplex színházi nevelési előadást mutat be diákoknak 2022 március 9-10-én

Budapest, valamikor a 2050-es években.
A világ a bekövetkezett klímaváltozás okozta kihívásokkal küzd. Az életet egyrészt a technológiai fejlettség magas szintje, másrészt a természeti kincsek veszélyeztetettsége jellemzi. A modern kor vívmányai nem mindenki számára elérhetőek, csupán a jómódú kerületek lakóinak biztosítják a kényelmes életet.
A történetünk főhősei Dani, a magának való fiú és osztálytársa, Anikó abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy az ország egyik legjobb gimnáziumába járhatnak. Mindketten kilógnak a sorból egy kicsit, így nem véletlen, hogy hamar megtalálják a közös hangot. A kamaszok félénk barátkozását és a kibontakozó szerelmét azonban félbeszakítja egy újabb katasztrófa, aminek következtében a fiatalok elszakadnak egymástól, és az egész addigi életük fenekestül felfordul.
Vajon sikerül Daninak Anikó nyomára bukkanni, és ha igen, képesek lesznek együtt megbirkózni a rájuk váró kihívásokkal? Mit kezdenek az új információkkal, amik alapjaiban rengetik meg a világukról alkotott elképzeléseiket?

Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik a Pesti Magyar Színház komplex nevelési előadása, amelyet elsősorban diákcsoportoknak, osztályoknak kínál. Az interaktív produkció sajátossága, hogy a teljes színházi élményt a diák-nézők és az alkotók közösen, egymással folyamatosan kommunikálva, párbeszédet folytatva hozzák létre.