Hír

2024-02-19 15:15:00

Színház Színpad, Taliándörögd

Szélvész után is szép vagy a Művészetek Völgyének műsorán

2024. július 20-án a Szélvész után is szép vagy című produkció is látható lesz a 33. Művészetek Völgye programsorozat részeként.

A Vígszínház Házi Színpadán 2024. február 4-én éppen huszonötödik alkalommal műsorra tűzött Szélvész után is szép vagy idén nyáron a Művészetek Völgyének programjában is szerepel! 

"A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol a könnyűzenétől kezdve a jazzen és a világzenén át a komolyzenéig mindenféle műfaj rajongója megtalálhatja számítását, ahogy az irodalomkedvelő, családi programokra vágyó, vagy éppen színházba járó közönség is. A fesztiválon két helyszínen, a Színház Színpadon és a Színház Színpad Templomban a látogatók minden nap más és más előadásokat nézhetnek meg Taliándörögdön, az ország különböző társulatainak előadásában." (az esemény honlapjáról)

"Egy magyar fiú a távoli Japánba költözik, ahova régi álma volt eljutni. Kint tartózkodása azonban nem felhőtlen, mivel nehezen találja a helyét ebben a nagyon is idegen kultúrában. Aztán 2017 őszén lecsap egy tájfun a japán fővárosra. A fiú élete pedig ezen az esőáztatta, szeles és álomszerű éjszakán döntően megváltozik. A két szereplőre írt monodráma különleges színházi kísérlet, amely egy messzi világba kalauzolja a nézőit." (az előadás hivatalos ismertetője)

"A rakugo olyan színházi forma, amelyben az egy szem előadó („a lehulló szavak embere”) egyetlen legyező segítségével, ám erősen pergő nyelvvel mesél el egy bonyolult, s olykor mulatságos történetet, minden szereplőt szinte ültőhelyében elevenítve meg. Szántó Balázs lesz a mindenkit megszólaltató beszélő, Kovács Olivér pedig a néma szereplő, a sötét csuhás, fedett arcú árny, a mindenkori Másik. Így működik a monodráma két szereplővel." (Gabnai Katalin, szinhaz.net)

Bővebb információkért lásd: https://www.muveszetekvolgye.hu/news/valtozatos-szinhazi-eloadasok-es-legendas-zeneszek-a-33-muveszetek-volgyeben

A teljes programért és jegyekért lásd: https://www.muveszetekvolgye.hu/programs

A borítókép Juhász Éva munkája.