Esemény

2023-06-26 10:00:00

London

Színészmesterség masterclass az EAST 15 londoni színművészeti egyetemen

Karakterépítés és fizikalitás Ivan Vyrypajev Részegek című drámáján keresztül

Karakterépítés és fizikalitás Ivan Vyrypajev Részegek című drámáján keresztül

Intenzív fizikai színházi masterclass, amelynek során az alkalmazott technikák és gyakorlatok különböző fizikai színházi szekvenciákból és koreografikus elemekből allnak össze. Mindezen gyakorlatok a Gardzienice lengyen társulat által kialakított mutuality (kölcsönösség) technika alappillérei. A kötött mozgássorozatok elsajátítása után egy ösztönös
folyamat indul el az előadó testében, amelyet a forma felszabadít. Impressziók, belső képek, impulzusok és gesztusok, amelyeket a formák testi megtapasztalása generál, mind beépülnek az alkotásba, a drámai karakter megalkotásába. A testen és a formákon keresztül fedezzük fel a színpadi játék lehetőségeit, a szöveget és a karaktereket.

A fizikai gyakorlatok és a szöveg tanulmányozása révén nyitottság, érzékenység alakul ki a színészben a kreatív impulzusok fizikai kifejeződése iránt. A cél egy organikus kapcsolat megélése a mozdulat, a drámai szöveg és a karakterek között. Ennek eléréséhez a ritmust, a fizikai kontakton, impulzusokon alapuló, valamint akrobatikus gyakorlatokat alkalmazok. Emellett fontos elemét képezi a munkának a csehovi imaginációs gyakorlatok, valamint a pszichológiai gesztus mint technika lakalmazása. Különös figyelmet fordítok a lengyel színházi hagyományokból merített ensemble workre.