Hír

2023-04-11 15:27:00

Pesti Magyar Színház

TÜSKEVÁR - a legendás ifjúsági regény színpadi változata a Pesti Magyar Színházban

Generációk nőttek fel Fekete István tüneményes regényén, amelyből először Kaposvárott született színpadi változat. Ezt dolgozták át a Pesti Magyar Színház alkotói, így a legendás mű végre fővárosi színpadon is megtekinthető.

A Pesti Magyar Színház zenés előadásából megismerhetjük Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel. De ennél is fontosabb, hogy megtanítja őket a természet szeretetére és tiszteletére. S amikor Tutajos és Bütyök ősszel visszatérnek Budapestre, a suliba – már egészen másként tekintenek a világra, mint addig.

A művet Deres Péter MMA-ösztöndíjas író-dramaturg, Gémes Antos színész-rendező és Szemenyei János zeneszerző alkalmazták a Pesti Magyar Színház színpadára, ahol idén március óta megtekinthető.