Hír

2023-09-25 17:30:00

Házi Színpad, Vígszínház

Újra műsoron a Szélvész után is szép vagy!

A 2023/2024-es évadban először október 16-án lesz látható a Szélvész után is szép vagy a Vígszínház Házi Színpadán!

"Egy magyar fiú a távoli Japánba költözik, ahova régi álma volt eljutni. Kint tartózkodása azonban nem felhőtlen, mivel nehezen találja a helyét ebben a nagyon is idegen kultúrában. Aztán 2017 őszén lecsap egy tájfun a japán fővárosra. A fiú élete pedig ezen az esőáztatta, szeles és álomszerű éjszakán döntően megváltozik." (az előadás hivatalos szinopszisából)

Az új évadban is műsoron a Szélvész után is szép vagy című produkció, amely különleges színházi kísérlet a hagyományos japán rakugo műfajával a Vígszínház Házi Színpadán! Messzi vidékekre kalauzolja nézőit ez az izgalmas, kétszereplős monodráma, Szántó Balázs és Kovács Olivér előadásában, Dino Benjamin rendezésében.

"Pontos, szép, tollrajz ez, a gyászmunka, az elveszettség, és a világ felé fordulás szakaszainak hol magyarmód nehéz, hol lampionkönnyűségű érzékeltetésével. S az egészen olyan munkaöröm érződik, mint egy független színházi előadáson, pedig ez a figyelemreméltó játék a Vígszínház Házi Színpadán látható." (Gabnai Katalin, szinhaz.net)

"Szántó Balázs (...) néha döbbenetes és rémisztő módon ugrál a játszott karakterek között, mintha a testében számos különböző személyiség lakna, akik egymást löködik azért, hogy előre törhessenek, a háta mögött pedig folyton ott lopakodik egy fekete, csuklyás árnyék (Kovács Olivér), akinek a szándékai egész idő alatt gondolkodásban tartják a nézőt." (Székács Linda, f21.hu)

"Akit a japán kultúra érdekel, vagy van is tapasztalata, nyilván másként nézi az előadást, mint akit nem, de utóbbiaknak is hasznára válhat. Ugyan Cseh Dávid darabjának a japánság nem elhanyagolható eleme, de jelentősen többről van itt szó, mint arról, hogy egy fiatalember nehezen illeszkedik be egy idegen ország közegébe, amelyet egyébként rajongva szeret." (Makk Zsuzsa, mezeinezo.blog.hu)

Cseh Dávid: Szélvész után is szép vagy

Játsszák: Szántó Balázs, Kovács Olivér m.v.
Látvány: Horváth Jenny
Mozgás: Vadász Krisztina
Világítástervező: Balogh Csaba Andor
Zene: Mester Dávid
Dramaturg: Cseh Dávid
Dramaturg-konzultáns: Kovács Krisztina

Ügyelő: D. Mucsi Zoltán / Varga Miklós
Súgó: Gál Tünde
Rendezőasszisztens: Szládek Kata

Rendező: Dino Benjamin

Ősbemutató: 2022. január 21.

Jegyek, további információk: https://www.vigszinhaz.hu/Szelvesz_utan_is_szep_vagy

Fotók: Vígszínház / Juhász Éva.