Esemény

2020-09-24 16:30:00

Budapest, S4 Háló Galéria Semmelweis utca 4.

Vadon Virágai

A Vadon Virágai című performance, melyben helyet kapott a szöveg, az élőzene és a tánc is, Jókai Mór munkásságát és magánéleti eseményeinek alakulását volt hivatott bemutatni. Legfontosabb szemelvények és utalások Jókai munkásságát felölelendő, de privát életének szférájába is bepillantást nyújt.

Az MMA új produkciók támogatására kiírt pályázat nyerteseként és a Belvárosi Művészeti napok jóvoltából születhetett meg a Vadon Virágai című előadás. Egy formabontó előadás, amely Jókai novelláit is új megvilágításba helyezi. A Vadon Virágai a kor jellegzetes társadalmi és kulturális jegyeit jeleníti meg az író realizmus és romantika korszakaiban lejegyzett gondolatain keresztül. Az előadás különlegességéhez az is hozzá-járul, hogy jól érzékelhetővé válik Jókai két, korban, habitusban teljesen eltérő feleségének műveire tett hatása.
Az előadás hossza 65 perc.
Cseh Dávid: VADON VIRÁGAI
Jókai Mór élete, levelezése, korai és kései művei nyomán
Jókai : DURUGY TAMÁS
Laborfalvy Róza, Nagy Bella : SZILÁGYI ÁGOTA
Köreműködik: HUS LAURA és JUHÁSZ KITTI
Zene, ének, fuvola- KRUM ENIKŐ
Zene, gitár - PELTZER FERENC

Dramaturg - CSEH DÁVID
Jelmez - KÁRPÁTI ENIKŐ
Asszisztens: SZTOJKA SEBESTYÉN
Produkciós menedzser - JUHÁSZ KÁROLY
Koreográfus-rendező - BLASKÓ BORBÁLA

Az előadás a pandémia sújtotta helyzetből kifolyólag csak egyszer tudott megvalósulni, de sikeresen bemutattuk. További játszási lehetőségek reményében bízom benne, hogy lesz még alkalmunk további előadásokat is ebből az anyagból abszolválni és egy alkotó végérvényesen nem csak délibábként alkot. 

Az előadás érdekessége, hogy fele-fele arányban vettek benne részt professzionális előadóművészek és színművész hallgatók ( Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium és OKJ művészeti szakképzés hallgatói). Izgalmas volt az egész próbafolyamat alatt megtapasztalni, hogy ki-kinek és ki-kit is tanított e periódus alatt!