Esemény

2024-01-27 14:00:00

6065 Lakitelek, Szentkirályi út 5. – Kölcsey Ház

Vármegyei Értékek Napja - Lakitelek, Hungarikum Park

Vármegyénk iránytű az országban – elsőként a vasi kultúrát mutatták be a lakiteleki Hungarikum ligetben

Elsőként Vas vármegye mutatta be értékeit abban az újonnan induló, országos, magyar értékeket bemutató programsorozatban, amit Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a Lakitelki Népfőiskola vezetője álmodott meg. A Vas Vármegyei Értékek Napját a lakitelki Hungarikum Ligetben, a Kölcsey Házban rendezték.

Lezsák Sándor a vasiakat köszöntve elmondta: − Méltó ez a hely ehhez a programhoz, mert itt volt az első hungarikum összejövetel 1992-ben..... - Nekem iránytű Vas vármegye.  V. Németh Zsolttal az első pillanattól kezdve együtt dolgoztunk, nem véletlenül ő ennek a területnek a miniszteri, miniszterelnöki biztosa. Ami történik Vas megyében valóban példás.

Utalva a címerünkben látható strucc szimbólumra, egy patkót kapott ajándékba Lezsák Sándor a vasiaktól. Ez az akaraterő, a kitartás, az állhatatosság szimbóluma is egyben. A Kölcsey Ház előterében rendezett kiállításon érték asztalokon mutatkoztak be a vasi települések.

kapcsolódó cikek:

https://nepfolakitelek.hu/cikkek/hirek/varmegyenk-iranytu-az-orszagban-elsokent-a-vasi-kulturat-mutattak-be-a-lakiteleki-hungarikum-ligetben

https://www.vaol.hu/helyi-eletstilus/2024/01/varmegyenk-iranytu-az-orszagban-elsokent-a-vasi-kulturat-mutattak-be-a-lakitelki-hungarikum-ligetben-video