Esemény

2023-10-23 16:20:00

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Viewpoints and Composition: Training, Practice & Making című workshop

2023 október 23-28-a között második alkalommal tér vissza a világhírű amerikai SITI Company két alapítótagja, Ellen Lauren és Will BondViewpoints and Composition: Training, Practice & Making című hatnapos workshopjukra, amelyen Dr. Adamovich Ferenc Tamás is részt vesz.

A Viewpoints elgondolása Mary Overlie posztmodern táncos nevéhez köthető, aki az New Yorki Egyetem Kísérleti Színházi Tanszékén kezdte formába önteni dekonstruáló, minimalista, improvizációs gyakorlatát (Six Viewpoints). A technikát később Anne Bogart és Tina Landau dolgozta tovább és bővítette ki (Nine Viewpoints). A technika alapját a nemhierarchikus szemlélet, a tér és idő elemeivel kialakított, felszabadult játék-kísérlet képezi.

A tér és idő elemeivel való aktív kommunikáció kialakítása hogyan képes élesíteni az érzékeinket és formálni a döntéseinket? Hogyan lehet az „éberség izmait” folyamatosan edzeni, és miben segíti ez az előadót? Hogyan befolyásolja a nézés és nézettség aktusa az előadó színpadi jelenlétét? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ a kurzus során.

További információ: https://forum.ladderartcompany.com