Esemény

2023-12-01 09:00:00

Kecel

XVIII. Keceli Országos Fazekas Kiállítás

Az ország egyik legszínvonalasabb szakmai rendezvénye. Legfontosabb célja a fazekasok inspirálása, ösztönzése a folyamatos megújulás útján.

E kiálltás célja nem más, mint a hagyományok figyelembevétclével, az iparban megjelent új anyagok, technológiák alkalmazásával olyan alkotások létrejõttét ösztönözni - mintegy kísérlet jelleggel, melyek magukon hordozzák mindazokat a stílusjegyeket, amelyekböl egyértelmüen rá lehet ismerni, hogy magyar fazekas munkák, továbbá a ma emberének igényeit is kielėgiteni mind funkcionális, mind esztétikai értelemben. A teendő emellett egy olyan szakmai, emberi közösség kialakítása, mely továbblépés lehetőségét keresve képes önkritikusan és elöremutatóan megfogalmazni a feladatokat, felmutatni cgy olyan szakmai nívót, mely mércét jelenthet a fiatal generációk számára is.

A kiállításon meghívással lehet részt venni, a résztvevök kiválasztása a rendező szervek javaslata alapján történik. A kiállitáson kizárólag azon meghivott alkotók vehetnek részt, akik jelentkezési lapjukat és a pålyaműveket a beadási határidőig eljuttatják a megadott cimre.

Közel 15 éve veszek részt a rendezvényen, ami rengeteg élményt, barátságot és persze szakmai fejlődést hozott alkotói tevékenységem során.