Nagy Barbara

képzőművészet

Bemutatkozás

Nagy Barbara  DLA képzőművész, a Szentendrei Régi Művésztelep alkotója vagyok. Tagja vagyok a MAOE-nek a Szentendrei Grafikai Műhelynek, a  Vajda Lajos Stúdió Kultúrális Egyesületnek és a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesületnek. Szentendrén születtem. 2005-ben végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen ahol 2015-ben Dla fokozatot szereztem. Számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltem. Jelenleg Szentendrén a Régi Művésztelepen dolgozom.

Metszett fatáblákat készítek, melyek a fénynek mind filozófiai, mind konkrét fizikai szerepével és változásával foglalkoznak. A metszés mélysége, iránya és a felület monokróm szine által a fény "vándorlását" követhetjük nyomon.. Szeretném, ha a néző maga találná meg a kép előtt a saját verzióját, pozícióját-sétálva, újra és újra, így időben is kiterjesztve a mű terét. Mint mikor többször olvasunk el egy könyvet, mely újabb és újabb olvasatot nyer el az idők folyamán. 

A művészet léte az, ami foglalkoztat, a határ. ahol egy puszta tárgy műalkotássá válik. Ezért dolgozom a fatáblákon kívül más műfajokban is: legyen az installáció videó vagy épp ceruzarajz, mert az átlényegülés-átlépés pillanata az, amit meg akarok mutatni.

A 3 év során ezeket az eddig elkezdett munkákat folytatnám, kitágítva a fény és a rajz lehetőségeit az installáció irányában is.   Köszönettel: Nagy Barbara

Iskolák

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Jelenlegi Munkahely

Hírek, Események

2023-12-14 12:22:00

Esemény

Szitanyomat mappa készítése és kiállítása: Ferenczy Múzeumi Centrum

2023-12-14 12:09:00

Hír

Kritikai írások Erdélyi Gábor, Richter Sára és Szilágyi Teréz kiállításáról.

2023-10-21 08:25:00

Hír

Az első Konok-Hetey Művészeti díj Shortlistjébe 5 művész került.

2023-09-28 14:21:00

Esemény

Nemzetközi csoportos kiállítás a Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület szervezésében.