Erős Ágost Koppány

képzőművészet

Bemutatkozás

Tárgyakat készítek, melyeknek lényege a formai elemek egymáshoz való viszonyában, és ennek szellemiségében rejlik, ezáltal a szobor meghatározás illik rájuk. Gondolkodásmódomat, világlátásomat íves-szögletes formavilágon keresztül igyekszem kifejezni. Fontos számomra az egyszerűség, az áttekinthetőség, de a játékosság is.

Munkamódszerem a zártság és nyitottság kettősségén alapszik: A zártságot maga a tárgykésztés szándéka, a behatárolt formavilág, és a választott technika jelenti, mi által egy megoldandó feladatot állítok magam elé. Célom a rendelkezésre álló lehetőségekből egy formailag logikus, szokatlan, de a szobor fogalmának nem ellentmondó tárgy létrehozása, ami sok mindenre hasonlít, de semmire sem igazán. Ezen a rendszeren belül, a lehető legnagyobb szabadsággal igyekszem mozogni. Az anyagokat, technikákat tekintve abszolút nyitottságra törekszem, ezek bármilyen területről bekerülhetnek a folyamatba. Hasonlóképp kezelem a lehetséges formai ötleteket, ezért a végeredménynél a formatervezéssel, az építészettel való áthallások is megjelenhetnek.

Munkatervemben a Lego építőjáték szobrászati használata és nagyobb fémből készült plasztikák létrehozása szerepel, ami a lépték, a kombinálhatóság, az építészeti és formatervezési párhuzamok kérdésköreinek vizsgálatát indukálja.

Budapesten születtem, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szobrász szakra jártam. Jelenleg a BAGUDA Egyesület tagja vagyok.

Iskolák

Jelenlegi Munkahely

Hírek, Események

2023-11-25 11:00:00

Esemény

Tárlatvezetés, kötetlen beszélgetés a BAGUDA művészeivel

2023-11-14 17:28:00

Esemény

A BAGUDA Egyesület kiállítása