Szilágyi Kinga Katinka

zeneművészet

Bemutatkozás

Szilágyi Kinga Katinka vagyok, zenei tanulmányaimat a VI. kerületi Tóth Aladár Zeneiskolában és a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusában kezdtem. 2003-ban oboatanári, 2008-ban hárfatanári diplomát szereztem, 2011-ben pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kitüntetéssel végeztem el a hárfaművész mesterképzést dr. Vigh Andrea növendékeként. Tanulmányaim során kurzusok keretében lehetőségem nyílt a nemzetközi tapasztalatszerzésre: ösztöndíjas hallgatóként Marie-Pierre Langlamet, a Berlini Filharmonikusok szólóhárfása is a mesterem volt.

Sokirányú zenekari tapasztalatot szerezhettem, többek között az Eufónia Közép-európai Ifjúsági Zenekar tagjaként, felkért művészként a Budapesti Fesztiválzenekar és a Concerto Budapest koncertjein, valamint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, illetve a Ventoscala Kamaraegyüttes közreműködő hárfásaként. Közel állnak a szívemhez a kísérleti produkciók, zenészként részt vettem több színházi darabban, továbbá számos kortárs zenemű magyarországi bemutatóján.

Vámosi-Nagy Zsuzsa Junior Prima díjas fuvolaművésszel közös duónkat 2010 januárjában alapítottuk, és azóta is országszerte koncertezünk. Fontos számunkra, hogy a közönségünkhöz a zene lehető legtöbb jelentésrétege eljusson, így a fellépéseinken rendszeresen beszélünk az előadott művekről, a zeneszerzőkről és az általunk készített átiratokról.

Az MMA ösztöndíjának segítségével duónk nem pusztán az eddigi, sikeres koncertsorozatát folytatná (30 koncert 3 év alatt), de az ösztöndíj által megvalósíthatnánk két régi álmunkat is a társművészetek bevonásával. Egy színművésszel működnénk közre Kosztolányi irodalmi estünkön, ahol külön erre az alkalomra komponált kortárs magyar zeneműveket mutatnánk be. 

A repertoárunkon szereplő három nagyobb lélegzetvételű kamaraműből pedig képzőművészeti alkotásokkal társított videófelvételt készítenénk, egy művészettörténész segítségével.

Iskolák

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Jelenlegi Munkahely

Hírek, Események