Bartis Milán Rafael 2023

film- és fotóművészet

Bemutatkozás

Bartis Milán Rafael vagyok. Miután 2012-ben végeztem a Képző és Iparművészeti Szakközépiskola fotográfia szakán, külföldre költöztem, hogy szakmai és egyéb tapasztokkal gyarapodjak. 5 év alatt 5 különböző országban (Kanári-szigetek, Izland, Dánia, Németország, Indonézia) dolgoztam és fotóztam. Miután hazaköltöztem, elvégeztem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakát, már az egyetemmel párhuzamosan elkezdtem Arlón dolgozni. Harmadik éve heti rendszerességgel tanítok zenélni mélyszegénységben élő arlói gyerekeket a Jezsuita Jelenlét Program egyik társprogramján, a Szimfolk Programon belül. A Jelenlét Ház dolgozóival és az oda betérő rászorulókkal rendszeres kapcsolatban vagyok, rálátásom van a helyi problémákra, az ott élő emberek sorsára és a családmentorok munkásságára. Az arlói gyermekek és családok sorsa szívügyemmé vált. 

3 éves munkám

A helyiek által Csahónak keresztelt Hunyadi János utca a település legszegényebb utcája. Egy hegy lábánál húzódik, amelynek oldala a bezárt és már beomló bányajáratok miatt lassan de annál biztosabban csúszik rá az utcára. Nem tudni mikor, de a hegy el fogja söpörni Csahót. Pályamunkám egy fotódokumentum-sorozatból és kutatásaim során írott szövegekből álló fotóalbum lesz. Célom, hogy dokumentáljam és bemutassam a családmentorok szemüvegén keresztül a Jezsuiták elképesztő misszióját, az arlói szegregátumban élő családok mindennapjait, valamint a Csahón felnövő emberek talán utolsó generációját.

Iskolák

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Jelenlegi Munkahely

Arlói Jezsuita Jelenlét Program - Szimfolk Program

Hírek, Események

2023-12-29 22:16:00

Hír

Gondolatok a pályamunkám alakulásáról.

2023-12-01 09:00:00

Hír

A ’Magyarország egyik legszegényebb utcája’ című pályamunkámhoz az arlói Jezsuita Jelenlét Program családmentorai által segített családoknak karácsonyi fotózást szerveztünk.