Ficsor Márton

film- és fotóművészet

Bemutatkozás

Budapesten születtem 1994-ben. A fotográfiával kisgyerekként ismerkedtem meg nagyapám lévén, aki szenvedélyes hobbifotós volt. Azonban komolyabb érdeklődést csupán tizennyolc éves koromban mutattam a fényképezés iránt. Ekkor döntöttem el, hogy ezt a hivatást választom. A dokumentarista fotográfia nyűgözött le leginkább. Az érettségi megszerzését követően 2016-ban elvégeztem a Práter utcai fotósiskolát (Budapesti Komplex SzC Kézművesipari Technikum), ahol OKJ-s képesítést szereztem. 2017-ben kezdtem el fotóriporterként dolgozni a Magyar Hírlapnál, majd két évvel később munkát kaptam a Mandiner hetilapnál, ahol jelenleg is dolgozom. 2018-ban és 2020-ban díjazott lettem a Magyar Sajtófotó Pályázaton. Munkám mellett a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakos hallgatója vagyok.

Hívő keresztényként úgy gondolom, hogy az Istentől kapott tálentumot az Ő nevének hirdetésére kell fordínatom, így határoztam el, hogy munkásságom során erre törekedve olyan történeteket szeretnék bemutatni, melyek ezt a célt szolgálják. A következő hároméves munkámban a Magyarországon található nagyobb szerzetesrendek működését, és a magát a szerzetesti életet szeretném dokumentálni. 

Iskolák

Budapesti Komplex SzC Kézművesipari Technikum

Jelenlegi Munkahely

Mediaworks Hungary Zrt.

Hírek, Események

Hír

Hernádi Zsolt, a MOL Igazgatóságának elnöke címlapinterjút adott a Mandinernek.

2023-12-16 21:34:00

Hír

,,Exkluzív interjút adott Kövér László a Mandinernek, melyben szó esik az ukrajnai háborúról, Svédország NATO-csatlakozásáról, visszatartott uniós pénzekről, a közelgő EP választásról, de előkerül David Pressman és a képesség nélküli hazai ellenzék is.''

2023-12-16 18:18:00

Hír

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya címlapinterjút adott a Mandiner számára.