Pass Andrea Zsuzsanna

színházművészet

Bemutatkozás

Tisztelt Kuratórium!

Pass Andrea vagyok, szabadúszó színházrendező, drámapedagógus, drámaíró. Felnőtteknek szóló előadásaim mellett gyakran írok és rendezek darabokat a fiatalabb korosztály számára, amik közül több szakmai elismerésben is részesült. Drámapedagógusként rendszeresen foglalkozom kamaszokkal, gyermekszínházrendezői képzésen nyert tapasztalataimat alsós színjátszócsoportokban kamatoztathattam.  

Az Akadémia ösztöndíjprogramjára elsősorban gyerekeknek szóló hangjátékok megírására pályázok, tehát ismét a fiatalok számára szeretnék alkotni. Ennek a műfajnak a gyakorlása számomra bár nem teljesen új, de még kihívásokat jelent.  Fontosnak tartom, hogy ismét szülessenek hangjátékok, hiszen ez a különösen izgalmas dramatikus műfaj mára sokat veszített népszerűségéből. Úgy gondolom, hogy a podcastok korában ismét érdemes lenne feltámasztani ezt a hallásra alapozott élményt, ami gyerekek esetében kifejezetten hasznos lehet, hiszen a pusztán hallás útján megszülető történet a teremtő fantázia, a kreativitás segítségével, azaz csak a gyerekekkel együtt képes teljessé válni.

Az ösztöndíjprogramra elsősorban gyerekeknek szóló hangjátékok tervével pályázok, illetve egy olyan hangjáték ötlettel, amit leendő édesanyáknak szánok, azoknak a nőknek, akik félnek a gyermekvállalástól. Mivel kényes témáról van szó ezt a problémát is egy mesejátékban dolgoznám fel, a mese csodás fordulatait, toposzait alkalmazva.

Közel húsz dráma megírása után most nagyon szeretném magamat a hangjáték műfajában is kipróbálni, fejleszteni, és ami igazán inspiráló alkotói energiákkal tölt el. Ebben kérem a Kuratórium támogatását.

Tisztelettel!

Pass Andrea

Iskolák

Veszprémi Egyetem Színháztörténet Szak

Jelenlegi Munkahely

szabadúszó színházrendező, drámaíró, drámapedagógus

Hírek, Események

2024-01-10 11:41:00

Hír

A felhívás szövege, ami a DanteCasino facebook oldalán jelent meg

2023-12-31 16:53:00

Hír

https://www.facebook.com/photo?fbid=338745169007823&set=a.117909504424725