Esemény

2023-10-17 18:00:00

Szófia, Szredec Galéria Sztambolijski út 17.

A GLASSIFICATION.HU az IBG-n

A GLASSIFICATION.HU tíz magyar üvegtervezője mutatkozik be az International Biennale of Glass szófiai rendezvényén

Az idei évben Szófia negyedik alkalommal rendezte meg üvegművészeti biennáléját. A rendezvény a következő szavakkal definiálja magát:

„A Nemzetközi Üvegbiennálé (IBG) Bulgária legnagyobb és leginkább szakmailag orientált rendezvénye, amely kizárólag az üvegművészetnek szentelődik. Kétévente, szeptember és október között kerül megrendezésre. A rendezvény vendégei nemzetközi szerzők és előadók, akik megismertetik a hallgatóságot a képzőművészet ezen területén rejlő lehetőségekkel és eredményekkel.

Az IBG válogatott munkákat bemutató kiállításokból, ismeretterjesztő előadásokból és különféle workshopokból áll. Az események rendkívül népszerűek, és Bulgária kulturális napirendjének fontos részét képezik.

Az IBG az Új Bolgár Egyetemmel együttműködve egyetemi ösztöndíjakat biztosít. Ezzel az együttműködéssel és a művészek új generációjának kollektív támogatásával az IBG arra törekszik, hogy népszerűsítse az üvegművészetet Bulgáriában és a nemzetközi színtéren egyaránt.”

https://glassbiennale.nbu.bg/

A GLASSIFICATION.HU vendégkiállításként vett rész az eseményen. Nem csak az utazókiállítás tárgyaival találkozhatott a közönség, hanem meghallgathatták az egyik kiállító művész – Edőcs Márta, hazai üvegművészekről szóló előadását is.

Fotó: Balogh Eleonóra