Hír

2023-06-21 16:00:00

Nagyvárad

A Klingsor-kör magyar kapcsolati hálója – Dr. János Szabolcs előadása

Tudományos előadás az "Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások 5." című nemzetközi tudományos konferencia keretében. Az előadás az erdélyi-partiumi magyar-német irodalmi és kulturális együttműködés kereteit és annak emlékezeti narratíváit vizsgálta.

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézete 2023. június 21-23-án rendezi meg a tíz évvel ezelőtt útjára indított, kétévente megtartásra kerülő Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások című közös, nemzetközi konferenciasorozatának újabb eseményét.

Az Értelmiségi karriertörténetek, kapcsolathálók, írócsoportosulások 5. című tanácskozás három napon át invitálja konstruktív előadásokra és érlelő vitákra a teljes Kárpát-medence bölcsésztársadalmának azon kutatóit, akik egyéni vagy csoportos karrierkutatással, különböző korok értelmiségtörténetével, illetve irodalmi kapcsolati hálókkal foglalkoznak.