Esemény

2023-09-30 10:00:00

Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Kecskemét, Serfőző u. 19.

"A vásárra kéne menni..."

A Katona József Múzeum, a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a Zöld Misszió közös szervezésében kézműves kirakodóvásár volt 2023. szeptember 30-án a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán, ahol részt vettem.

A vásár lehetőséget biztosított a népművészek mellett az igényes, modern kézműveseknek is a bemutatkozásra.

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesületünkből 9 alkotó vett rész ezen a remek kezdeményezésen, portékáikat árulták, bemutatót tartottak. A figurális kerámiáimmal  és népi ékszereimmel vettem részt a rendezvényen.

https://www.facebook.com/dunatiszakozi.nepmuveszeti.egyesulet

A kellemes vásári hangulat mellett, megnéztem a Népi Iparművészeti Gyűjtemény  https://www.facebook.com/nepiiparmuveszet  kiállítási anyagát, amit már többször végig jártam.

„Kántor” kerámiát is találtam, egy gyönyörű miskakancsót és egy virágos tiszafüredi tányért. A miskakancsót körbe fotóztam, a fazekasok örömére is, mivel ezt a tárgyat, csak így lehet értelmezni. Kántor Sándor tanítványainak munkáit is felfedeztem, Sz. Nagy István figurális kerámiája, egy hordó tetején, két férfi ráültetve és ifj. Szabó Mihály kanál, villa, kés, tiszafüredi stílusú, holdazott tányérja.

Köszönöm a szervezőknek, hogy részt vehettem a kézműves vásárban!