Esemény

2023-11-28 19:00:00

FISE Galéria, 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.

Áthatások című kiállítás a FISE galériában

A FISE Galéria szeretettel meghívja Önt és a barátait, Sallay Anna és Wolf Bettina textiltervező művészek Áthatások című kiállítására. Megnyitó: 2023. november 28. 19 óra. A kiállítást Kerékgyártó András DLA, formatervező művész nyitja meg. Megtekinthető 2023. december 8-ig, H-P:14-18 óra között.

ÁTHATÁSOK

Sallay Anna és Wolf Bettina közös bemutatkozó kiállítása a Fise galériában

A két alkotó közel 20 éve ismeri egymást, ugyanazzal az oktatási háttérrel, hasonló szociális, kulturális, vizuális hatások értek őket. Szintén közös bennük, hogy sokféle anyaggal, fémmel, fával, műanyaggal, bőrrel, textillel is dolgoztak már kisebb és nagyobb léptékekben, az ékszerek világától kezdve az öltözéken át a bútorokig és lakástextíliákig. A kiállításon egyértelműen a textileké a főszerep: festett-, nyomott-, hajtogatott-, szabott-, varrott kivitelben, különböző funkciókban és minőségekben (ruhák, párnák,képek) jelennek meg, jól szemléltetve, hogy milyen sokféle formában vannak jelen a mindennapi életünk során és mennyire befolyásolhatják hangulatunkat és az életminőségünket. Anna és Bettina kiállított munkái jól bemutatják sokrétű tapasztalataikat, a hasonlóságok mellett ugyanakkor a különbözőségek is láthatóvá válnak.

Sallay Anna innovatív módon kombinálja a különböző festési és nyomtatási módszereket, a spontán egyedi nyomatok szabadsága és az előre megszerkesztett minták együttes használata, áthatása különleges, teljesen személyes és megismételhetetlen vizuális élményt ad. Így a végtelen lehetőségek világát tárja elénk nem csak esztétikai, de felhasználás tekintetében is.

Wolf Bettina munkáira jellemző a rendkívül aprólékos kidolgozottság, az öltözékeket kisebb léptékű, az ékszerek világából ismerős finomságú kiegészítőkkel kombinálja, bővítve ezáltal azok funkcióját, használhatóságát. A ruhák mellett az alkotói folyamatba is betekinthetünk rajzok, vázlatok, moodboardok, illetve nyomatok formájában.