Wolf Bettina

iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozás

Wolf Bettina divat- és textiltervező művész vagyok, tanulmányaim és szakmai munkám során azonban számos más alkalmazott művészeti ágban is jártasságot szereztem. A divattervezésig hosszú utat jártam be: gyermekkoromban határoztam el magam a művészetek mellett, ötvös szakon tanultam középiskolában, munkatapasztalatot is szereztem. Sopronban formatervezőként diplomáztam (BA), majd grafikusként dolgoztam. Mesterdiplomát a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés szakán végeztem. 2016-ban Magyar Formatervezési Díj különdíjában, 2022-ben a Moholy-Nagy László Formatervezési ösztöndíjban részesültem.

Az MMA Ösztöndíjas program lehetőséget nyújt arra, hogy ezt a többféle tudást összefoglaljam és egy munkában ötvözzem, létrehozva egy variálható öltözék kollekciót, amelyet bemutathatok itthon és külföldön egyaránt. A kollekció megfelelő bemutatásához egy dedikált weboldalt és egy virtuális konfigurátort szeretnék létrehozni.

Az elsajátított készségek kombinálása új minőség létrehozását teszi lehetővé: a grafika aprólékossága, az ötvösségben használt precizitás és részletes kidolgozás, a formatervezésre jellemző funkcionális szemlélet jól kiegészíti a divattervezés nagyvonalúságát. Így egy részletekből kiinduló, sokrétű, de egységes egészt képező munka jöhet létre, amely a divat sokszor szezonális, gyorsan avuló jellegével szemben esztétikailag és anyagminőségében is hosszú életű lehet. Az ékszer- és az öltözéktervezés határterületén alkotva újszerű kombinációk, tárgykategóriák is létrehozhatók, mint amelyen az ékszer-ruha, vagy a ruha-ékszer.

Iskolák

Budapesti Metropolitan Egyetem

Jelenlegi Munkahely

Hírek, Események

2023-11-28 19:00:00

Esemény

A FISE Galéria szeretettel meghívja Önt és a barátait, Sallay Anna és Wolf Bettina textiltervező művészek Áthatások című kiállítására. Megnyitó: 2023. november 28. 19 óra. A kiállítást Kerékgyártó András DLA, formatervező művész nyitja meg. Megtekinthető 2023. december 8-ig, H-P:14-18 óra között.

2023-11-13 17:01:00

Hír

FISE kiállítás Pécsett, a Nádor Galériában. A "Merítés /Ékszergyakorlatok" című kiállítás a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület Gyűjteményébe nyújt betekintést. A gyűjteményből válogatott kortárs ékszerek és a művekre reflektáló PTE MK tárgyalkotó szakának hallgatói munkái kerültek bemutatásra.