Zsabokorszky Lili 2023

iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozás

A MOME-n diplomáztam 2010-ben Fémműves formatervező művészként és 2011-ben Designmenedzserként.
Mestereim Bánfalvi András és Péter Vladimir.

Már egészen fiatalon megfogalmazódott bennem, hogy ékszerekkel szeretnék örömet szerezni. Azóta a tervezett tárgyak köre bővült, az egyedi és designékszerek mellett a Püspöki Aporral alapított APLI Design stúdiónkban tervezünk és kivitelezünk díjakat, használati tárgyakat. Részt veszünk a neves Bocuse d'Or szakácsversenyre készülő magyar csapat felkészülésében, prezentációs tálaló és speciális, kereskedelmi forgalomban nem kapható konyhai eszközöket tervezünk, kivitelezünk. Tervezésnél fontos számomra a tárgy működését, használatát megmutató formai kialakítás, a funkció szépségének harmonikus megjelenítése. 

A címben szereplő szókombináció végigkíséri a hároméves alkotói folyamatot, mialatt három különálló tárgy együttest tervezek és készítek.

ÉKSZER Az ösztöndíj lehetőséget ad arra, hogy nagysikerű VARIÁLOCK cserélhető köves innovatív ékszerrendszeremet tovább fejlesszem. Eddig többnyire a kereskedelemben fellelhető ásvány és drágakő csiszolatokat használtam, amelyek kisebb vagy nagyobb átalakítással, csiszolással alkalmassá váltak a cserélhetőségre. A félkész termékek használata biztosította az ékszerek elérhetőségét, ugyanakkor erős igény mutatkozott az egyedibb formák, anyagok iránt, ezért tűztem ki célul, hogy a cserélhető elemek körét kibővítem új anyagokkal a szín, forma, méret, textúra szempontokat vizsgálva.

RENDSZER A második évben, építve az előző év tapasztalataira is, férfi ékszert tervezek és készítek.

FUNKCIÓ A harmadik évben látszólag távolabbi vizekre evezve konyhai, főzést segítő eszközt tervezek. Tárgytervezőként mindig is vonzott az alkalmazott tervezés, vallom, hogy a funkció szép, így egy jó eszköz a konyha rendszerében akár ékszerré is válhat.

Iskolák

Jelenlegi Munkahely

Apli Design Kft.

Hírek, Események

2024-03-20 22:06:00

Hír

Nagy öröm, hogy munkánkkal segíthettük a magyar csapatot a rendkívüli eredmény elérésében.

2023-12-15 10:45:00

Hír

Anyagkísérlet, különleges megjelenésű ipari struktúra bevonása a Variálock rendszerbe

2023-11-26 22:31:00

Hír

Örömmel küldtem néhány ékszerem a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége kiállításának felhívására, mely októberben Szombathelyen, novemberben Budapesten nyílt meg. Az ország legnagyobb ékszertárlata, 72 művész többszáz alkotása.