Esemény

2024-01-31 18:00:00

Online (Zoom)

Bakos Áron: Az anonimizálás kérdése, az etnográfia gyakorlata

Folytatódik a Magyar Etnokoreológiai Társaság "Tánckutatás most!" programsorozata.

2024. január 31-én 18 órától online tart előadást Bakos Áron Az anonimizálás kérdése, az etnográfia gyakorlata címmel. Az anonimizálás a társadalomtudományi kutatások számos válfajában vet fel kérdéseket. Az előadás az etnográfiai módszerekre fókuszálva tekinti át a problémakört, vázol fel dilemmákat, mutat rá ellentmondásokra. Különböző kutatási eszközöket és témákat érintve, a gyűjtés, a közreadás, a visszajutattás és az alkalmazás szintjeit tárgyalva nem általános érvényű válaszokat keres, hanem az egyéni mérlegelés, szakmai önreflexivitás lehetséges szempontjait körvonalazza.  

Bakos Áron a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen védte meg doktori dolgozatát a háborús- és katonatörténetek témájában. Jelenleg az egyetem Magyar Néprajz és Antropológia Intézetében dolgozik egyetemi tanársegédként, valamint a budapesti Néprajzi Múzeumi muzeológusaként, projektmunkatársaként. Tágabb tudományos érdeklődési területe a katonaság néprajza, az etnográfiai módszerek, a tudománytörténet, az írás- és a digitális antropológia.

Az előadás a Magyar Etnokoreológiai Társaság szervezésében valósul meg. A csatlakozáshoz szükséges link az esemény Facebook oldalán található.