Hír

2023-12-12 10:01:00

Beszélgetés Miklós Péter új kötetéről

Miklós Péter idén megjelent Nemzeti szemüveg című kötete kapcsán jelent meg vele beszélgetés a Délmagyarország című napilapban.

Nemzeti szemüveg címmel jelent meg kötete idén a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával Miklós Péternek, amely a szerzőnek az elmúlt két évben a Magyar Nemzet című napilap hasábjain közölt irodalmi és művelődéstörténeti esszéit, valamint kritikáit tartalmazza.

A könyvről Miklós Péter eszmetörténésszel, címzetes egyetemi tanárral, a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasával, a Csongrád-Csanád vármegyei Délmagyarország munkatársa, Kiss Anna készített beszélgetést.

Ebben olvashatjuk: A kötet esszék és kritikák gyűjteménye, amelyek 2020 és 2022 között jelentek meg a Magyar Nemzet című napilap Lugas mellékletében, illetve Kultúra rovatában. „A könyv három egységből áll. Az első történelmi, a második irodalom- és művelődéstudományi esszéket tartalmaz, míg a harmadik aktuális és kortárs történelmi és irodalmi könyvekről írott kritikák és recenziók együttese – mondta el Miklós Péter, akinek ez már a huszonötödik megjelent kötete.”

Az interjú az alábbi linkre kattintva olvasható.

https://www.delmagyar.hu/helyi-kultura/2023/11/nemzeti-szemuveg-megjelent-miklos-peter-uj-konyve?fbclid=IwAR2h-yY43ZoMNxXNbhQCqzZqHhVx5y812RVLYdNOsn1CHbVV1L72v4TpoWA