Esemény

2024-01-22 09:19:00

Budapest - Várnegyed Galéria

Dolce Vita

Alkotóművészek csoprtjának kiállítása nyílik meg 2024. január 22-én, 18h órakor. A csoport tagjai kötődnek a bolgár nemzetiséghez is, melynek jómagam is tagja vagyok. A kiállítás megnyitója egyben a magyar kúltúra napja is, várunk Mindenkit Szeretettel.

A 2024. január 22-én, 18h órakor megnyíló kiállítás margójára:
"A nemzetiségi kiállítás nem pusztán egy csoport alkotásainak egyszerű bemutatása, hanem egy lebilincselő múlttal és hagyományokkal rendelkező, az egykori hazájától elszakadt dolgos és és ügyes közösség szellemi öröksége, melynek sorsa több szálon is összefonódott a magyar néppel és annak kultúrájával. A bolgár és a magyar kultúra pedig különösen gazdag közös múlttal és jelennel rendelkezik, mely kultúra ápolásához sokat tesz mind a Budavári Önkormányzat, mind a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat.
A csoport tagjai, művészei tehát valamilyen módon kapcsolódnak ehhez a bolgársághoz, akik szellemi és alkotó erejükkel mind a magyar, mind a bolgár kultúra őrzői és hírvivői, akik Magyarországon élnek, itt alkotnak, részesei és gazdag anyaggal színesítik a magyar kultúrát. 
A kiállítás így lehetőséget ad és teret is ennek a szellemi identitásnak, ugyanakkor szépet, szeretetet és jót ad Mindannyiunknak. Ölelkező találkozásában a kulináris finomságokkal pedig lelkünket is élettel tölti meg."
A kiállítás szervezője, kurátora és egyben résztvevője is vagyok.
Várunk Mindenkit Szeretettel
Lukács Péter