Esemény

2023-08-24 07:12:00

Kőrispatak/Küsmöd/Bözödújfalusi víztározó - Románia

Fotóműhely Kerekes Emőke vezetésével a 3. Kopia Fotó- és Mozgókép Alkotótáborban 2023 augusztus 24 és 28. között

Idén volt a 3. Kopia Fotó- és Mozgókép alkotótábor Erdély kistérségében, melyet a KopiaKollektiva Egyesület szervez, Kerekes Emőke elnökletével, aki a fotóműhelyt is vezette. Céljuk a kortárs fotóművészet, és kísérleti film népszerűsítése és oktatása, a kulturálisan margón levő kistelepüléseken.

"A KopiaKollektiva Egyesület évente megszervezett tábora idén augusztus 24-én csütörtökön kezdődik, és öt napig fogad kortárs vizuális művészeket, amatőr műkedvelőket, és a társművészetek művelőit.

Az öt műhelyt a KopiaKollektiva Egyesület tagjai vezetik: fotóműhely Kerekes Emőkével, kísérleti filmműhely Balla Zoltánnal, zaj/hang műhely Torkos Márk Erikkel, művészkönyv-kötő műhely Lőrinczi Inezzel és az online színműhely Lukács Orsolyával.

Az alkotótábor célja reflektálni a Maros-, és Hargita megye határán lévő kistérség jelenkori kihívásaira, lehetőségeire. A 2023-as téma a gyermekkor emlékei Ion Creangă és Benedek Elek világából és a faluhoz, az emlékezéshez való viszonyukból inspirálódva.

2020 óta közel 50 résztvevő alkotott már a KOPIA-táborban 16 évesektől 70 éven felüliekig.

A szervezők kiemelt célja, hogy lehetőséget teremtsenek a műfaji és generációs sokszínűségre, amely nem csak a szakmai párbeszédet segíti, de az alkotást is."  -

https://transtelex.ro/kultura/2023/08/23/kopia-tabor-korispatak-foto-film-hang