Hír

2023-12-12 09:54:00

Hatvan éve hunyt el Sík Sándor

Sík Sándor elhunytának hatvanadik évfordulóján jelent meg beszélgetés Miklós Péterrel a Délmagyarországban.

A piarista szerzetes, katolikus pap, költő, műfordító és irodalomtörténész Sík Sándor elhunytának hatvanadik évfordulóján jelent meg beszélgetés Miklós Péterrel a Csongrád-Csanád vármegyei napilap, a Délmagyarország hasábjain.

Idézet az interjúból: „Keresztény, modern és magyar volt Sík Sándor. Élete és munkássága csak ezen fogalmak mentén értékelhető és értelmezhető helyesen. Azért fontos a kereszténység hangsúlyozása, mert zsidó származású családba született. Ő maga ugyan már beleszületett a kereszténységbe, és mint fölszentelt katolikus pap mentesült a zsidótörvények alól a holokauszt idején – mondta el lapunknak Miklós Péter eszmetörténész, aki a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet egyik ösztöndíjasaként Modernitás, magyarság, kereszténység című kutatási projektjében Sík Sándor életművét az összehasonlító eszme- és művelődéstörténet módszertanával vizsgálja.”

A beszélgetés teljes szövege az alábbi linkre kattintva olvasható.

https://www.delmagyar.hu/helyi-kozelet/2023/09/hatvan-eve-hunyt-el-sik-sandor?fbclid=IwAR1LiKBmHHDwFHrf7_y0Ro4xLqNa9zGSQ-Mvxg_HzTxI8lp4mbW49C8jJDU